vineri, 26 septembrie 2014

Indiferența

Indiferența doare.Nu știu dacă pot cataloga indiferența ca fiind un sentiment, însă daca e, atunci cu siguranță este celmai sincer.

Iubirea și ura, cele doua sentimente în veșnică contradicție, ce au în comun.. sunt totuși atât de simple și clare. când cineva îți spune sau arată căte iubește sau urăște, lucrul ăsta e clar. Că în spatele simplității stau adevărate probleme, nu e o surpriză/ Complicarea lucrurilor a devenit o activitate primordială pentru noi.

In schimb,când te lovești de un zid pecare scrie INDIFERENȚĂ, nimic nu e clar. Asta pentru că niciodată nuo să putem înțelege de ce suntem tratați așa. E ca și cum ni s-ar spune "nu" la tot, fără a ni se da motive.

Ceea ce e interesant e că uneori nici nu conștientizăm când tratăm pe cineva așa.. cu toții știm că nu putem decide ce sentimente avem. Cred că asta doare ce lmai tare, să știm că cineva ne oferă indiferența sa în nestiintă, că de fapt chiar asta simte pentru noi în acel moment. Pentru că conștient sau nu ,asta înseamnă oarecum...respingere, aroganță. nepăsare.

Cu toate astea, indiferența poate fi cea mai puternică mască, căci cel ce o poartă poate vedea lumea așa cum e ea: fără să fie capabil să clasifice în funcție de ceea ce simte. Însăca să poți purta o astfel de mască, trebuie să dai dovadă de un control de sine inimaginabil. Până la urmă..la asta se refera totul, la a-ți lăsa sufletul în spate...
Deci, da...
Indiferența doare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu